pivot18 Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Witam. Otóż robię sobie taką grę strategiczną> Tak dla nauki żeby coś na przyszłość umieć , sprawdzić moje umiejętności. ;P Mam już zaznaczenie jednostek ale nie wiem jak zrobic ze jak klikniemy lewy na jakiejś części mapy i przeciągniemy to narysuje się kwadrat ,a jednostki w tym kwadracie będą słuchały poleceń. polecenia już mam jak by co ;P I jeszcze jak zrobić żeby jeden nie wchodził na drugiego. xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Było to gdzieś na forum, poszukaj. Jak się nie mylę był taki przykład. Jak znajdę to wrzucę, ale Ty też poszukaj. Edit: znalazłem https://gmclan.org/up900_11_a5d9c7daef.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 26 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Ahh... Wolałem sam kod ale dobra... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Podany na tacy przykład a on jeszcze wybrzydza... Nie wiem co z tą młodzieżą się dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 https://gmclan.org/uploader/4321/zaznaczanie3.rar kiedyś robiłem strategie i zaznaczanie miałem gorzej z poruszaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 On już dostał na to przykład. Tylko mu nie pasuje bo to przykład a nie KOD podany w GML kod. Ludziom teraz nie dogodzisz. Dostałby kod możliwe że by nie wiedział jak go użyć. Ehh ta młodzież. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Ten przykład który mu dałeś jest świetny sam się na nim wzorowałem jak robiłem strategie doglądałem jak to jest zrobione w tym przykładzie i próbowałem napisać to tak aby było zrozumiałe dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 27 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Sam już sobie poradziłem ;) Bo jakoś nie mogłem znaleźć tej jednej linijki ;0 Bo to coś było strasznie porozpisywane. Ra3L Z tego przykładu też coś się udało znaleźć xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi