Bosu Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 robię grę rpg-rts i chcę zrobić tak że jak mam wybranego bohatera to view podąża za nim (to wiem mniej więcej jak to zrobić ) ale teraz jak odznaczę herosa to chcę żeby ekran można było przewijać za pomocą kursora (że jak dotknę krawędzi ekranu to wtedy tam przewija się ekran) no i teraz jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 to zrob obiekt camera w ktorym dasz poruszanie sie go przy uzyciu myszki: GML x=mouse_x y=mouse_y gdy zaznaczasz bohatera to: GML view_hborder=view_wview/2 view_vborder=view_hview/2 view_object=bohater a jak odznaczasz bohatera to: GML view_hborder=32 view_vborder=32 view_object=camera camera.x=view_xview+view_wview/2 camera.y=view_yview+view_hview/2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 10 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 dzięki wielkie psichix działa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi