Kargul Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Witam! Mam swoją postacią (to jest obiekt) <no key> image_speed = 0 Chcę aby po naciśnięciu klawiszu "1" Wykonywał mi animację ataku. Dałem kod: GML if global.ks_cios_a and a_poza=0 sprite_index=cios_gora Zmienne się zgadzają i obrazek zmienia mi postać. Jednak nie ma animacji. Zrobiłem więc tak: GML if global.ks_cios_a and a_poza=0 sprite_index=cios_gora and image_speed = 1 No i teraz zamiast zmienić sprite z animacją albo w ogóle zmienić obrazek mi znika. O co chodzi? :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 lol and używa się tylko w warunkach. Gdy chcesz dać wiele poleceń dajesz je w klamry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 9 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Już to zrobiłem, ale w ogóle inaczej :D Zbyt skomplikowane żeby wytłumaczyć. Zamykam i dzięki za zaangażowanie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi