szpaq99 Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Siema GmClan'owicze. Wiecie jak można zrobić efekt strzału jakiś np. zatelepanie ekranem. Podajcie różne propozycje efektu strzału. Kto da najlepszy efekt strzału to będzie w creditsach, a jak by podał kod to by było jeszcze bardziej miodzio xD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 strzał: view_angle+=(-5)+random(10) step: if view_angle > 0 view_angle-=0.1 iv view_angle < 0 view_angle+=0.1 i już masz telepanie, a takto mozesz dodac ogien z lufy, smugi po kulach,iskry i inne historie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 2 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 To mi starczy wygrałeś dzięki D: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 3 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Sorka. Ale mam taki kod w Drawie : GML draw_sprite_ext(Spr_Hud_1,image_index,220,430,image_xscale,image_yscale,0,image_blend,0.5); draw_sprite_ext(Spr_Hud_2,image_index,100,441,image_xscale,image_yscale,0,image_blend,0.5); draw_sprite_ext(Spr_Hud_2,image_index,460,441,image_xscale,image_yscale,0,image_blend,0.5); draw_sprite_ext(Spr_Health_1, image_index, 117, 460, hp/100, image_yscale, 0, image_blend, 0.5 ); draw_sprite_ext(Spr_Health_2, image_index, 480, 460, czas/100, image_yscale, 0, image_blend, 0.5 ); Co zrobić żeby podążał on za ekranem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 GML view_xview[0] + odleglosc_x_od_lewego_gornego_rogu view_yview[0] + odleglosc_y_od_lewego_gornego_rogu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Dodam, że to co napisał Pan wyżej masz wrzucić jako argumenty x i y funkcji draw_sprite_ext. Jak to działa? x i y jak zapewne wiesz określają gdzie ma być rysowany sprite. Zmienne view_xview[0] i view_yview[0] przechowują pozycję viewa. Więc jeśli dodasz te wartości do x i y to w wyniku będzie rysowane w pozycji x i y viewa nie całego rooma :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 3 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Platyna ja o tym wiedziałem gdzie to wrzucić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Jestem z ciebie dumny :P Nie każdy by wiedział. Wolałem dopisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi