Markar Opublikowano 30 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 A więc mam taki problem że kiedy umieszczam jakiś przedmiot w ekwipunku on pojawia się jakoś tak krzywo, a chcę aby obiekty były w środku. Jak wyrzucam obiekt to on się wyrzuca ale zostaje w tym samym miejscu, a chcę żeby pojawiał się kilka pikseli od gracza(max 5 pix). Proszę jeszcze o poprawę cienia tarczy. Poprawcie wymienione rzeczy, credits gwarantowany! A oto plik .gmk do poprawy: https://gmclan.org/up5695_12_RPG.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 30 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 sprawdź x i y obiektów które mają być w eq I nigdy nie proś innych aby zrobili coś za ciebie(poprawcie jeszcze...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 30 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 1. Ustaw spritom originy na środku i wyrzuć to przesunięcie z funkcji Dodaj. Wtedy będą na środku. 2. W funkcji Wyrzuc dodaj: GML x=Obj_Hero.x+5; y=Obj_Hero.y; 3. Co mam zrobić z tym cieniem? 4. Nie lubię cwaniaków którzy chcą żeby robić coś za nich. Mogę ci pomóc. Powiedzieć jak coś zrobić. Ale nie będę nic robił za ciebie. Moim zadaniem jest nauczyć ludzi coś zrobić, a nie ich rozleniwiać. Następnym razem jak będziesz się domagać by ktoś coś za ciebie zrobił to nie pomogę. 5. Nie waż się umieszczać mnie w Creditsach tego syfu! 6. Strasznie idiotycznie masz to wszystko zrobione. Nie czytelnie, nie wygodnie. Można to wszystko zrobić łatwiej. 7. Lubię placky! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 1 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Sry że chciałem żebyście poprawili, i wcale cwaniakiem nie jestem, po prostu chciałem żeby ktoś mi pomógł, na razie wszystkie problemy rozwiązane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi