Kargul Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Witam! Otóż mam bardzo dla mnie skomplikowany problem, dlatego proszę o pomoc was. Mianowicie: Mam obiekt hero. On ma sprite kulka. Jednak w zasobach "sprite" mam też sprite kwadrat. I kulka i kwadrat to dwa różne obiekty, jednak oba są w obiekcie hero. Za pomocą spacji będzie się je zmieniało. O co mi chodzi: Chcę abym miał obiekt kulka i jak nacisnę spację to kulka zmienia sprite na kwadrat i c_form = 1. A jak ponownie nacisnę spację to z powrotem zmienia sprite na kulka i c_form = 0 c_form to zmienna która określa aktualną formę kulki. Ta zmienna jest mi potrzebna :) Pozdrawiam i liczę na waszą pomoc :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Spacja: GML c_form=!c_form; if(c_form==0) sprite_index=kulka; else sprite_index=kwadrat; Tylko proszę powiedz mi co miałeś na myśli mówiąc: "I kulka i kwadrat to dwa różne obiekty, jednak oba są w obiekcie hero." Dwa obiekty w jednym? Lol? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 2 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Wielkie dzięki :P 2 obiekty? A chodziło mi że się je zmienia w jednym obiekcie. Obiekt hero to "dwa" obiekty :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi