snaks Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Hej , Nie do końca mogę zrobić strzelanie np stoje na samym dole rooma naciskam ctrl a nabój leci przy chmurach to glupie. chcem żeby strzelanie bylo od mojego obiektu. powiedzcie dokladnie co mam zrobić: object0-ten który ma strzelać object6-nabój I powiedzcie jeszcze jak zrobić hp object0 ten który ma mieć HP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 1. Zmieniaj nazwy obiektów na własne, bo sie w końcu pogubisz. 2.W stepie obj0 daj: GML if(keyboard_check_pressed(vk_control)) { instance_create(x,y,object6) } 3.Nie wiesz jak HP zrobić, a w innym temacie mnie pouczasz? (sorry, ale musiałem to napisać) GML //create maxhp=100; hp=maxhp; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaks Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 ZeroXbot tyle to wiem ale chcem żeby nad nim pisało jeszcze hp= ilość hp :Pp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 w drawie GML draw_sprite(sprite_index,-1,x,y); draw_text(x,y-10,'hp=' + string(hp); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaks Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 a jeżeli chcem żeby wróg np zabieral 20 hp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 kolizja:if alarm[0]=-1 then alarm[0] = 30 alarm 0: hp-=20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaks Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 47xxxxx bla bla bla nie działa :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 k**** dałeś do bohatera? jak się nazywa zmienna odpowiadająca za życie? nie działa czyli error? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 ZeroXbot i tak ten kod ktory mi podales na strzelanie nie dziala wyskakuje mi error a vspeeda czy hspeeda nie dam bo bedzie lecialo mi w inna strone Jaki error? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi