pan123 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Witam.Mam takie pytanie kturego na odpowiedź szukam juz 3dni.jak zainstalować w code::black allegro...Chodzi mi o całe wyjaśnienie z plikami do pobrania .hmy przeszukałem google prosze o sensowną wypowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 1. Jakie Code::Black? 2. Naucz się pisać <_< 3. #include "allegro.h" ? 4. Temat powinien być w dziale C++ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan123 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Code:black to środowisko takie jak devcpp tak chodzi mi o instalacje biblioteki allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Code::Blocks :| Musisz znaleźć ścieżkę domyślną w której znajdują sie biblioteki i tam wpakować allegro, albo w folderze projektu i tak jak napisał 47x8 wywołaj poprzez #include "allegro.h" PD: Chyba tak :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zmień C::B na MSVC++ (jest już beta 2010) wszystko w folderze projektu ( tam gdzie są wszystkie pliki .cpp ) i musisz załączyć liby w opcjach projektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
progio! Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zmień C::B na MSVC++ (jest już beta 2010) wszystko w folderze projektu ( tam gdzie są wszystkie pliki .cpp ) i musisz załączyć liby w opcjach projektu. A czemu MSVC? :( http://awiki.tomasu.org/index.php?title=Code::Blocks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 A czemu MSVC? :( http://awiki.tomasu.org/index.php?title=Code::Blocks Jak na razie to jest najlepszy kompilator na windowsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
progio! Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Ekhm, podrzuć może jakieś argumenty :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 posiada wysoki stopień optymalizacji kodu wyjściowego z tego co wiem, ale reszta chyba go dogania pod tym względem. Ale i tak bardziej niż "najlepszy kompilator", powiedziałbym: najlepsze IDE dla windowsa, zwłaszcza za ten koffany debugger. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
progio! Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Eeee, chyba większe exeki robią się z VC niż z gcc. A co do IDE to co kto lubi, chociaż debugger rzeczywiście jest fajny :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 nie wiem, ale devcpp korzysta z gcc a ja sprawdzajac wielkosc aplikacji przy przenoszeniu z deva na visuala to nie zauwazylem aby wazyla wiecej niz po gcc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi