LoRd DaVeR Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Mam otóż pytanie, jak zrobić przezroczysty obiekt że jak wstawię obiekt to żeby było widać (nie całkowicie) 'background' P.S. Przepraszam że nie napisałem tego w poprzednim temacie ale musiałbym zrobić double posta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Normalnie w ustawieniach sprite'a masz opcje transparent. Zaznaczasz, a od tej pory pixel w dolnym-lewym rogu będzie oznaczał kolor przeźroczystości. PS: nie wiem czy o to Ci chodzi, ale Cię trochę nie zrozumiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoRd DaVeR Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 nie o to, pół przezroczyste że widać obiekt i background Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 GML image_alpha = 0.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoRd DaVeR Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 o dzięki o to właśnie mi chodziło ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi