ussnimitz Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Czy wiecie dlaczego dekoder strong 6860 nie czyta karty cyfry+?? Po włożeniu karty pisze że jest zła karta. Kiedyś normalnie czytał karty. Teraz zakupiliśmy drugiego stronga 6880 i on czyta karty. A dlaczego tamten dekoder nie czyta kart?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Możliwe, że jest uszkodzony, w tym celu polecam zadzwonić na infolinię Cyfry+. Czy w tym dekoderze był zmieniany w jakiś sposób firmware? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Dziwne, możliwe że kodowania nie obsługuje, ale przecież drugi ten sam model obsługuje, dziwna rzecz :D EDIT: WTF. On jest oficjalnie rozprowadzany przez cyfre+, dziwny temat, pewnie ta pierwsza sztuka była uszkodzona ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Mój tata robi przy cyfrze - musiałeś albo na grzebać w ustawieniach, albo fabrycznie uszkodzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 jakby był fabrycznie uszkodzony to nie działał by od nowości, a jak napisał ussnimitz, przestał czytać kartę -_- może wam się styki zabrudziły w slocie karty, spróbuj rozebrać i sprężonym powietrzem przedmuchać, skoro macie drugi to chyba nie będzie obaw, ale nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Crackk, Twój stary robi w cyfrze? :o Hah, mam cyfrowy polsat ^_^ Nie czyta ponieważ dostales inaczej zakodowaną kartę którą stara wersja oprogramowania z dekodera nie czyta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ussnimitz Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 No nie wiem ale prawdopodobnie cyfra zablokowała go bo nie nie została oddana stara karta. Jak zostanie oddana to może odblokują. Darlix to jak wytłumaczysz że kiedyś czytał karty bo napisałem to w pierwszym poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Bo miałeś starą kartę? A ja mialem w dekoderze Samsung jakiś tam że nie czytało mi programów bo była blokada cam lock czy jak... i musialem czekac 10 min w kolejce zeby podac nr karty aby odblokowali (minuta połączenia 3,66 zł ale jako mialem z orange to dawali 30 min na rozmowy gdziekolwiek). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Cyfra wymieniało ostatnio karty, ale nie dekodery, skoro w tamtym dekoderze nie działa, a w tamtym działa to dekoder może być zepsuty, albo ma na grzebane w ustawieniach. @GMTraker: nigdy nie powinno się bawić w sprężone powietrze przy slotach w dekoderach, można tym uszkodzić chipa karty, która będzie tam wkładana, gdy takowa karta się zepsuje trzeba zapłacić 100zł za nową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 na grzebane Hohihiho : > Ojeju co to za problem pojsc do jakiegos serwisu, hmm? Nie jestesmy jasnowidzamy, lecz konmi w tej sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi