kapcior7 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 siema mam znowu pytanie... mam rakieta która sie niszczy a po niej tworzy sie obiekt, który ma w create GML promien=1 z1=make_color_rgb(255,255,117)//kolory zulte z2=make_color_rgb(255,255,94)//kolory zulte z3=make_color_rgb(253,253,0)//kolory zulte</span> step GML promien+=4; if promien>=300 instance_destroy() draw GML draw_circle_color(x,y,promien,c_yellow,c_yellow,true) draw_circle_color(x,y,promien+1,z1,z1,true) draw_circle_color(x,y,promien+2,z2,z2,true) draw_circle_color(x,y,promien+3,c_yellow,c_yellow,true) draw_circle_color(x,y,promien+4,z3,z3,true) noi mam pytanie jak wykrywac kolizje np.z obiekt dzialo bo jak klikam colizja z obj_dzialo with(other) hp-=1 to hp sie nie odejmuje prosze o pomoc ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 użyj GML collision_circle(x1,y1,radius,obj,prec,notme) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi