GladiusX Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Witam... Mam problem ostatnio sklejałem sobie słuchawki i niestety dwie krople kleju spadły mi na kanapa z sztucznego weluru... Nie wygląda to zbyt estetycznie ;/ Moje pytanie na dzisiaj to jak usunąć te plamy bo kanapa ma niestety nie duży przebieg czasu i szkoda mi jej ;/ Te krople są po kleju o nazwie eXtreme Glue... Proszę o szybko pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 jedyne co to debonder, jest w niektórych zestawach super glue, o ile to był klej cyjanaakrylowy, następnym razem uważaj i kup sobie ten debonder, jest też w takich większych buteleczkach, tylko drożej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GladiusX Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Jesteś tego pewien? Nie wyżre lub wypali dziur? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 nie wydrze, ani tym bardziej nie wypali, bo niby jak <_<, czyli tak, jestem pewien, możesz śmiało kupić, znajdziesz go przeważnie w modelarskich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 A nastepnym razem jak cos sklejasz, to na biurku podkladajac gazety. Masz nauczke na przyszlosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 @Ranmus: Pwned xD. A żaden rozpuszczalnik tego nie weźmie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 nie, rozpuszczalnik nic nie zrobi, to trzeba zaprać debonderem, czyli bierzesz na jakąś szmatkę i mażesz po tym xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Rozpuszczalnikiem możliwe (piszę, że tylko możliwe, nie mam pewności) że narobisz sobie więcej szkód jak kożyści z tego, bo np. może kolor trochę puścić i będzie jaśniejsza plama w 1 miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 mam takie chamskie plamy na biurku, kiedyś jak sklejałem model kartonowy(bardzo mądrze sklejać karton cyjanaakrylem), to prysnęło mi na biurko, bo dozownik był taki dziwny, a klej strasznie rzadki, próbowałem rozpuszczalnikiem, ale niestety nic nie pomogło, a narazie nie chciało mi się kupować debondera, więc nie próbuj nawet rozpuszczalnikiem, bo nic to nie da, tylko zniszczysz łóżko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Patrząc po googlach - plamę po eXtreme glue (lol @ nazwa) najpierw liżesz, potem ściągasz zmywaczem do paznokci. A za sklejanie słuchawek powinieneś trafić do więzienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi