cysior Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Mam pytanie, jak zrobić skakanie, ale nie takie zupełnie zwyczajne. Chodzi mi o to, że: jesli gracz idzie i kliknie "UP" to hero skacze i wtedy gracz już nie steruje nim w locie tylko automatycznie wszystko się dzieje... Próbowałem coś wykombinować na zmiennych ale hero ciągle sie odbijał od podłoża i nie wykrywał colision ;/ Prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Nie wiem czy dobrze rozumiem...Ale chyba musisz dać do Eventu <Left> i <Right> kod: GML (Left or Right) if place_meeting(x,y+1,podłoga) { <kod na chodzenie> }// w lewo lub w prawo w zależności od eventu</span></span> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysior Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 mi chodzi o skakanie ala little fighter, czyli jak juz postac wyskoczy wszystko dzieje sie bez udziału gracza, az do wylądowania :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan123 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 mi chodzi o skakanie ala little fighter, czyli jak juz postac wyskoczy wszystko dzieje sie bez udziału gracza, az do wylądowania :P Zrobiłem dla ciebie mały przykładzik dam go w edicie XD Edit: Ok jest w moim uploaderze bobież sobie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi