Morro Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Witam, skorzystałem z przykładu platyny z edytorem, lecz nie ma w nim funkcji wczytania pliku. Sam sobie próbowałem to posklecać, ale po połączeniu kodów z 2 plików (dodałem do edytora to co ma plik gra do wczytywania) wszystko wygląda jakby było ok ale przy próbie usunięcia czegoś jest błąd. przy stawianiu też, i zapis nie działa. Mógłby mi to ktoś zrobić? :) https://gmclan.org/index.php?plik=161 link do przykładu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Jak to mowil copo "Niestety moja szklana kule trzasnal piorun" Pokaz bledy, moga sie okazac banalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 wejdź do pliku gra.gm6 i sobie poszukaj tam napewno wczytywana jest ta plansza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Przeciez wlasnie napisalem, ze jak kopiuje z tamtego to te bledy wyskakują ERROR in action number 1 of Mouse Event for Right Released for object obj_parent: Error in code at line 19: if(index>edytor.index) at position 5: Unknown variable index i po wczytaniu jak chcę zapisać ponownie to pomija wcześniej dane obiekty i zapisuje tylko te nowo dodane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Kurde napisałem ci na PW żebyś zrobił wczytywanie do edytora ANALOGICZNIE jak w pliku "gra". Nie napisałem, że masz jak głupi wziąć i skopiować cały kod. Próbowałeś go chociaż kurde zrozumieć? Nie, nie przerobię tego przykładu z 3 powodów. 1. Nie ma chęci 2. Mam co innego do roboty 3. Przykład jest po to by się nauczyć, a nie bezmyślnie kopiować. Więc weź, że przeanalizuj ten kod i postaraj się go zrozumieć to nie będziesz miał problemu ze zrobieniem wczytywania do edytora. Jak znajdę czas i chęci to to oczywiście dorobię, bo faktem jest, że powinno być. Ale nie teraz. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Razem z Mimkiem go próbowaliśmy zrozumieć, ale nie wiemy co wywołuje te błędy tuż po wczytaniu. I nie, nie zżynałem ślepo kodu tylko nie widzę co w nim mogłoby to rypać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 ale po połączeniu kodów z 2 plików (dodałem do edytora to co ma plik gra do wczytywania) Ten fragment mnie informuje, że wziąłeś i po prostu przekopiowałeś. Hmmm... Mimek nie dał rady ci pomóc? O.o Ok. To w takim razie postaram się jutro to zrobić. EDIT: Zrobione. Wystarczyło przekopiować z gry i dodać 4 linijki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi