Dragon Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Po pierwsze, przepraszam, że ostatnio zakładam tyle tematów.. Chciałbym spróbować swoich sił i spróbować zrobić małą grę 3D, chciałbym się spytać, czy znacie jakieś programy po polsku do łatwego modelowania 3D. Z góry Dziękuje i pozdrawiam :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Po pierwsze, przepraszam, że ostatnio zakładam tyle tematów.. Chciałbym spróbować swoich sił i spróbować zrobić małą grę 3D, chciałbym się spytać, czy znacie jakieś programy po polsku do łatwego modelowania 3D. Z góry Dziękuje i pozdrawiam :) . Ciężko powiedzieć co uważasz za łatwe modelowanie? :blink: Warty polecenia jest Blender- jest darmowy i bodajże polską wersję też ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 28 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Ale w tym nic nie rozumiem :( , albo gdybyście byli tacy mili byście podali jakieś kursy po polsku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 http://www.max3d.pl/tutorial.php?id=93 P.S. Głos trochę straszy ale jest ok ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 blender.pl / blender3d.pl (bodajże), po przerobieniu większości tutków powinieneś już robić prostsze modele. Blender ma (moim zdaniem bynajmniej) na dłuższą metę najlepszy interfejs z popularnych programów 3d, choć pierwszy raz z nim jest, krótko mówiąc, nieprzyjemny. c4d/max mają bardziej typowe, graficzne interfejsy, ale jakoś mi i tak bardziej pasuje Blender. Choć pewnie gdybym zaczął naukę 3d z maxem, to blender miałby dla mnie nieodpowiedni interfejs - kwestia przyzwyczajenia :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 28 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Aha, ok :) Dzięki programista za te video kursy, fajne są bardzo ;) . EDIT Mamy problem :P . Problem 1 Gdy włączam Blender'a pokazuje mi się jakiś błąd (screen), przeinstalowałem i nic, ściągnąłem instalator z oficjalnej strony i dalej nic, co kurde mam zrobić :( ? Problem 2 Ten problem jest trochę bezsensowny i nie związany z Blenderem, ale żeby nie zakładać nowego tematu to napiszę, jak uruchomiam komputer, na środku pulpitu pokazuje mi się "kontury" okienka którego nawet nie widać (screen), uruchamiam ponownie komputer i też nic nie działa :( . No... to chyba koniec tej aktualizacji :D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 31 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Przepraszam moderatorów że odświeżam temat, ale mam kolejne dwa problemy, napisałem je w edicie poprzedniego, ale nie chciałem pisać kolejnego by nie dostać warna za double post. Jeszcze raz przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Anim8or Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Jeżeli nie masz Pythona to spróbuj zainstalować, przeinstalować blendera i znowu uruchomić. Jeżeli masz to nie wiem co może być przyczyną... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Google SketchUp. Tylko uważaj - jest tak prosty, że to aż obraźliwe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Ok, problemy załatwione :P , dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi