cysior Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Zrobiłem sobie bieganie w fighterze i mam pytanie. Jak zrobic tak, ze jeśli przestane trzymac strzałke to zmienna bieg=0 Step: GML if keyboard_check_pressed(vk_right) { bieg+=1 alarm[5]=12 } if keyboard_check (vk_right) { direct = 360 if bieg=2 { sprite_index=spr_biegnieright image_speed=1/4 if place_free(x+7,y) then x+=7 } if bieg=0 or bieg=1 { sprite_index=spr_idzieright image_speed=1/6 if place_free(x+4,y) then x+=4 } } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 na samym dole dopisz GML else if keyboard_check_released(vk_right) { bieg = 0; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysior Opublikowano 28 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Wielkie dzieki. Właśnie o to mi chodziło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi