snaks Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Mam taką gre że chodzą i latają stwory np Fenix. i co zrobić żeby jak chodzily i je się zastrzeli to pojawiają się znowu leci fenix -> - - - - - - - A w tym miejscu boof.... i pojawia się znowu za pare sekund ->--------------boof i tak wiecznie aż przejdzie się do next lv a żeby przejść do next lv trzeba mieć np 3333 score ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 3. Zapoznaj się też z naszymi kursami i przykładami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibon Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Mam taką gre że chodzą i latają stwory np Fenix. i co zrobić żeby jak chodzily i je się zastrzeli to pojawiają się znowu leci fenix -> - - - - - - - A w tym miejscu boof.... i pojawia się znowu za pare sekund ->--------------boof i tak wiecznie aż przejdzie się do next lv a żeby przejść do next lv trzeba mieć np 3333 score ? idź na emeryture,nie będziesz mieć pytań albo daj fenixowi że jak room end czy jakoś tak w gm jest to ma x=tyle y=tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 @up: lol :boxed: @ snaks: użyj alarmów GML //create boom=0; global.odrodzenie=0 alarm[0]=100 //alarm 0 boom=1 //step if boom=1 { global.odrodzenie=1 instance_destroy() } //i utworz nowy obiekt a w nim create if global.odrodzenie=1 { alarm[0]=100 } //alarm 0 instance_create(x,y,o_feniks) } nie sprawdzałem to chyba jeden z łatwiejszych sposobów GML //levele //create lvl=1 //step if score >=3333 { lvl=2 } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi