bobo Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 Mam taki problem: Chce zrobic cos takiego że po colisi obj_krecha z obj_czerwonek obj_czerwonek zmienia wyglad na innego sprita s_wybuch (animacja) i zaraz po zakonczeniu animacji objekt znika. Ja robie tak: w obj_interfejs tworze alarm[1] w nim pisze: alarm[1]=16;/liczba "klatek" animacji sprite_index=s_czerwonek; W create tego objektu: alarm[1]=16; W obj_wybuch tworze alarm[1] w nim pisze: alarm[1]=16; sprite_index=s_czerwonek; Robie tak i efekt jest taki: jak sie zdezą te 2 objekty obj_krecha z obj_czerwonek co prawda robi sie ta animacja ale nie znika i obok niej robia sie takie same:| Pomuzcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruce Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 Myślę że łatwiej było by to zrobić na klockach... jeżeli będe miał czas to zobie przykład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 13 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 Bede wdzięczy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 Jeśli cie dobrze zrozumiałem to wystarczy w Animation End instance_destroy() i chyba tyle Ps. dziwnie piszesz te skrypty nie da się prościej ??:D Edit Wiem o co Ci chodzi... i jeśli chcesz to prosto załatwić zrób to tak jak pisze Bruce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 13 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 Tak nie działa: :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruce Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 Zrobiłem przykład ale nie wiem czy to jest to co masz na myśli. Staram się pomoc wszystkim chociaż sam jestem początkujący :D Uploadnolem go na Uploaduer gmclanu pod moim nickiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 13 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 O to chodzilo aż wstyd że sam do tego nie doszlem :P Wielkie dzieki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi