ussnimitz Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Jak zrobić poruszanie się w izo bo zrobiłem poruszanie na 'w' 'a' 's' 'd' ale to takie dziwne i przeszkadza w grze. Jak zrobić jakieś dobra sterowanie np coś w stylu diablo że postać idzie gdzie się kliknie prawym przyciskiem myszy i dobiera odpowiedni sprite(ewentualnie obiekt). Czy w ogóle da się zrobić takie sterowanie za pomocą kodu GML? (mam animacje chodzenia w 8 kierunkach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 http://www.yoyogames.com/make/tutorials - Tutorial: 3-Dimensional Games, plik isomertic.gmk . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ussnimitz Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Nic mi to nie da że mi pokazałeś ten przykład bo NAPISAŁEM ŻE MAM STEROWANIE NA w s a d ALE PRZESZKADZA W GRZE i napisałem że chcę żeby postać szła tam gdzie się kliknie prawym przyciskiem myszy a nie tak jak w tym przykładzie co się chodzi na strzałkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ch3mical Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Proszę bardzo specjalnie dla ciebie bardzo się wysiliłem: wpisałem w google "isometric example game maker" i znalazłem coś takiego: Pobierz Naprawdę, musiałem się bardzo namęczyć, sam tego nie mogłeś zrobić, wiem. Nie musisz dziękować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ussnimitz Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Wielkie dzięki bardzo mi pomogłeś. Zmontuje to z paroma rzeczami i będzie super chodzenie. Co prawda nie twoje ale bardzo się wysiliłeś szukając tego więc masz Credits. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Chyba powinieneś dać Vaernisowi z GMC creditsy ( http://gmc.yoyogames.com/index.php?showtopic=209559&hl= ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ussnimitz Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 nie wiedziałem że to on zrobił no to trudno Ch3mical dam jemu credits. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ch3mical Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Naprawdę nie mam się czym martwić... czuję że ta gra to będzie hit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi