Hipeq Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Witam;) Robię grę, czy da się zrobić tak ze po przejechaniu toru np. w 1 minute przejde do 2 poziomu?? Dziękuję i Pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Create GML alarm[0] = room_speed*60//60 to ilość sekund</span> Step GML if [przejechało się tor] and alarm[0] > 0 { [akcja] } else { show_message("nie przejechałes toru w minute!") } Nie wiem jak masz te liczeie okrążeń, to dałeem [przejechało się tor]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipeq Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Create GMLalarm[0] = room_speed*60//60 to ilość sekund Step GMLif [przejechało się tor] and alarm[0] > 0 { [akcja] } else { show_message("nie przejechałes toru w minute!") } Nie wiem jak masz te liczeie okrążeń, to dałeem [przejechało się tor]. Nie mam licznika okrążeń, jak zrobić?? A powiecie mi9 wszystko krok po kroku gdzie to wpisywać?? Pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 W innym temacie mówiłeś, że znalazleś przykład licznika okrążeń, do którego trzeba patha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipeq Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 W innym temacie mówiłeś, że znalazleś przykład licznika okrążeń, do którego trzeba patha. Aha no racja, ale nie umiem zrobić patcha (umiem tylko zrobić okrągłego ale nie umiem zrobić takiego pod mój tor... :( Pomożecie?? (mój tor: http://www.picoodle.com/view.php?img=/2/7/...&srv=img26) Dziękuję ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 To w Path Editorze, w ramce connection kind wybierz Straight lines. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipeq Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 No zrobiłem patha i co dalej?? Jestem początkujący więc prosze krok po kroku ;) Dzięki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Użyj Twojego przykładu? O_O Daj mi Twoją grę i przykład (nie martw się o kod, bo i tak dużo jest mojego kod), bo nie wiem jaki masz przyklad, i jak go użyć w grze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipeq Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Użyj Twojego przykładu? O_O Daj mi Twoją grę i przykład (nie martw się o kod, bo i tak dużo jest mojego kod), bo nie wiem jaki masz przyklad, i jak go użyć w grze. To moja gra: http://wyslijto.pl/files/pre_download/sisau5dz4q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 A sam przykład? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipeq Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 A sam przykład? Ale czego przykład, wysłałem Ci wszystko to co zrobiłem ;) nie mam żadnych przykładów ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Mówiłeś że masz przykład licznika okrążeń, kiedy łaziłem po kodzie znalazłem też przykład śladów opon.Jak tu nie ma przykładów?Daj link do przykładu liczniak okrążeń który znalazłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipeq Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Mówiłeś że masz przykład licznika okrążeń, kiedy łaziłem po kodzie znalazłem też przykład śladów opon.Jak tu nie ma przykładów?Daj link do przykładu liczniak okrążeń który znalazłeś. https://gmclan.org/index.php?pliki=4&s1...=DESC&s4=id jest on troszeczke poniżej połowy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Punkty kontrolne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipeq Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Tak 47xxxxxxxx Robisz coś z tą moją gierką?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 To jest całkiem inny teren i niestety muszę zrobić inny przykład.Może o 23 będzie. Poczekasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipeq Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 To jest całkiem inny teren i niestety muszę zrobić inny przykład.Może o 23 będzie. Poczekasz? Oczywiście że poczekam ;) Podoba Ci się tam moja gierka?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 https://gmclan.org/up5400_12_Hipeq_challengeforum.html - Niewiem dlaczemu tak strasznie muli. ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi