Lunatyk Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 czy moglby mi ktos podac kod ktory dziala mniej wiecej tak losowanie zmiennej 1 (od 0 do 2) if zmienna 1 = 0 ruch obiektu "x" jakigos tam w lewo zalozmy o "x" ze speedem "x" else if zmienna 1 = 1 ruch obiektu "x" jakigos tam w prawo zalozmy o "x" ze speedem "x" else if zmienna 1 = 2 obiekt "x" się nie rusza koniec warunkow czekaj zalozmy 2 sek (chyba ze to liczone jest w klatkach to nie wiem) powtorz cala akcje (czyli znow losuj, itd...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 CREATE: GML zmienna_1=choose(0,1,2) alarm[0]=2*room_speed STEP: GML if (zmienna_1 = 0) {obiekt.x + /*ileś*/4} if (zmienna_1 = 1) {obiekt.x + /*ileś*/5} if (zmienna_1 = 2) {obiekt.speed=0} ALARM 0 GML zmienna_1=choose(0,1,2) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lunatyk Opublikowano 18 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 o wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lunatyk Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 sry za double posta ale jednak to niewypal nie chce powtorzyc wszystkiego probowalem wstawic petle ale to na nic bo mi sie gra scinala a tak to jak normalnie bedzie to jest ze jest losowanie zmiennej jak juz komp wylosuje zmienna to obiekt sie porusza ale nie nastepuje kolejne losowanie zeby np zmienic kierunek zatrzymac sie czy przyspieszyc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 create: zmienna1=0 alarm[0]=2*room_speed alarm[0]: zmienna1=choose(0,1,2) alarm[0]=2*room_speed step: if (zmienna1 = 0) {x+=4} if (zmienna1 = 1) {x-=5} if (zmienna1 = 2) {speed=0} endżoj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi