Dragon Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Mam MP3 od Samsung'a (fotka, fotka2) i ostatnio nie wiem jakim cudem mi się zawiesza, działa mi tylko jak coś usunę albo coś dodam, i moje pytanie, czy nic się nie stanie jak z formatuje MP3 ?? Piosenki przegram na dysk twardy, ale może się coś stać ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 nic sie nie stanie, a formatuj na system plikow FAT (nie FAT32), bo NTFS jest dla dyskow (z racji wiekszej pojemnosci). Ja tak przynajmniej robie ze swoim Creativem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 ja radziłbym raczej formatować na NTFS, bo przy Facie są czasem problemy z zapisywaniem, formatuję na NTFS: pendrivy, MP4, dyski USB i śmiga ^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Nigdy nie słyszałem o jakimkolwiek odtwarzaczu mp3/mp4 co by obsługiwał NTFS. Ogólnie karty pamięci, aparaty, mp3, mp4 i wszelkie im podobne formatuje się jedynie na VFAT. NTFS to system plików obsługiwany natywnie TYLKO przez Windows, więc wątpię żeby jakikolwiek odtwarzacz sobie z nim poradził. A jak nawet sobie radzi - to po co zawalać miejsce informacjami dodatkowymi trzymanymi przez NTFS? Obsługi uprawnień dla użytkowników i obsługi plików większych niż 4GB na odtwarzaczu MP3 nie potrzebujesz, a to tylko zmniejsza pamięć w pewnym stopniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi