Matt Opublikowano 11 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 witam, mam taki problem: variable name expected fatal compilation error ... bla bla bla mam kod: if (global.gh=1) && (global.spirit>10) { magic = true global.spirit-=10 image_speed=0.5 alarm[0]=24 if (sprite_index = yoh_stand_left) || (sprite_index = yoh_run_left) { sprite_index = yoh_amidamaru_left instance_create(x-45,y-35,obj_amidamaru_left) } else if (sprite_index = yoh_stand_right) || (sprite_index = yoh_run_right) { sprite_index = yoh_amidamaru_right instance_create(x-15,y-35,obj_amidamaru_right) }} a wczesniej mialem tak: i dzialalo: if ([b]gh=1[/b]) && (global.spirit>10) { magic = true global.spirit-=10 image_speed=0.5 alarm[0]=24 if (sprite_index = yoh_stand_left) || (sprite_index = yoh_run_left) { sprite_index = yoh_amidamaru_left instance_create(x-45,y-35,obj_amidamaru_left) } else if (sprite_index = yoh_stand_right) || (sprite_index = yoh_run_right) { sprite_index = yoh_amidamaru_right instance_create(x-15,y-35,obj_amidamaru_right) }} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 11 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 variable name expected fatal compilation error ... bla bla blaPrzetłumacz to na polski. Dowiesz się co jest nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matt Opublikowano 11 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 gdybym to ja wiedzial... a po drugie to ja to z pamieci pisalem...mogl by mi ktos pomoc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 11 Marca 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 Nie. Uciąłeś najważniejszy kawałek komunikatu błędu i mamy zgadywać co tam dalej było? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaytek Opublikowano 11 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 Ranma: czemu najważniejszy? "Oczekiwano nazwy zmiennej", po prostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 11 Marca 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 No i? Ja bym wolał znać pozycję błędu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdemor Opublikowano 11 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 Moim zdaniem nie masz zadeklarowanej wartości zmiennej global.gh. Trudno tak porównać dwa scrypty do siebie? A tak na przyszłość, jak nie chce Ci się pisać całego błędu to chociaż jego screena zrób, jak chcesz uzyskać szybką pomoc. :P PS: A tak po mojemu, to ta zmienna nie powinna być chyba globalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 Problem został rozwiązany... chodziło o to że program nie rozumiał "global.spirit" ponieważ Matt zrobił Backgrounda o nazwie spirit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi