Dawka83 Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Mam sobie zmienne i chcę żeby były one widziane jako katalogi.... Więc jakaś doszedłem do tego że to będzie jakoś tak: RewriteRule ([^-]+)/([^-]+)/([^-]+)/([^-]+).png$ index.png?n=$1&p=$2&w=$3&d=$4 [L] W tych zmiennych ma być i tekst i cyfry... Pewnie za chwilę wszyscy mnie zjadą że jak to png ma być php! Więc od razu na starcie mówię mam zapisane w pliku htaccess: AddType application/x-httpd-php .png Wydaje się że wszystko jest dobrze ale gdy chcę uruchomić stronę wyświetla mi błąd 500... Bardzo proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Bez różnicy, jeśli z index.php wyślesz content-type: image/png to będzie i tak ok. RewriteEngine On RewriteRule ^([a-z0-9]+)/([a-z0-9]+)/([a-z0-9]+)/([a-z0-9]+)\.png$ index.png?n=$1&p=$2&w=$3&d=$4 [NC,L] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 14 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Tymon jesteś wielki :thumbsup: ! Dziękuje ci bardzo działa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BBB Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 To może ja przy okazji zapytam jak do tego kodu dodać page2.php i page3.php: <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine on RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^([^-]+)$ page.php?id=$1 [L] </IfModule> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Nie bardzo zrozumiałem, podaj przykładu URLi i na jakie chcesz zamienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BBB Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 www.domena.pl/page.php?id=5555 albo www.domena.pl/page2.php?id=5555 www.domena.pl/page3.php?id=5555 zamianiam na www.domena.pl/5555 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Jak z jednego chcesz przekierować na kilka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BBB Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 To tylko taki przykład. page.php jest dla zakresu adresów 0-1999 page2.php jest dla zakresu adresów 2000-3999 page3.php jest dla zakresu adresów 4000-5999 Kod nie działa mam 404 Not Found The requested URL /2224 does not exist. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Beznadziejny przykład... z resztą co ja tam będę gadał, napiszę tak jak tego chciałeś <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine on RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^page(?:[0-9]|).php?id=([0-9]+)$ $1 [L] </IfModule> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi