getStringFromObject Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Tytuł: Sokomania Nation Gatunek: logiczna Opis: Ktoz nie zna wspanialej gry "Sokoban"? Swietna rozrywka dla calej rodziny, od teraz na ekranie twojego telefonu! Dla starszych modeli dostepny jest tryb 2D, jednak w zalozeniu jest to gra 3D. Jest to jeszcze mocna alpha (4 godziny pracy:/), wiec na pewno uda mi sie tak zoptymaliozowac aby wyciagnac wiecej niz 10-15 fps-ow (k510i) ale mozna juz sobie pograc (jest okolo 40 plansz, ale niektore chyba sie powtarzaja a paru nie bylem w stanie przejsc) wiec zdecydowalem sie wzucic . Bede wdzieczny za sugestie i wszelkie znalezione bugi. Sterowanie na pewno dziala, ale czasem trzeba sie troche "nameczyc" zeby chwycilo :/: (joystick-gora/2) porusza gracza w gore (joystick-dol/8) porusza gracza w dol (joystick-prawo/6) porusza gracza w lewo (joystick-lewo/4) porusza gracza w prawo (gwiazdka/*) restart poziomu (fire/5) kolejna plansza Autorzy: Programowanie: getStringFromObject Fabuła: jaka fabula? Grafika: getStringFromObject Muzyka: ni ma Screeny: Download: SOKOMANIA //EDIT: dokladnie 52 plansze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Java. <3 Zaraz sam wrzucę mój projekcik. Zrobiłeś w 100% sam czy posiłkowałeś się przykładem z Wireless Toolkita? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
getStringFromObject Opublikowano 12 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Kazda linijka kodu jest moim dzielem. Inaczej nie smial bym wogole tutaj wzucac :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 No wiesz... doświadczenie wyniesione z GMCLANu mówi mi, że z różnymi użytkownikami bywa równie różnie. :P Więc gratuluję! Pisanie aplikacji na telefony komórkowe nie należy na pewno do prostych tym bardziej, że czasami standardy narzucają różne śmieszne wymagania na programistę. :) Rozumiem, że grafikę dostosowałeś do dowolnych wymiarów wyświetlacza? Nie mam obecnie przewodu USB by to sprawdzić, ale bądź pewny, że sprawdzę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 O co tak w ogóle chodzi w tej grze? Bo jak kilkam przycisk "OK" na komie to mie przeskakuje do następnej mapy aż tak można do 40 O_o EDIT: Aha już wiem :) Tylko to przeskakiwanie map działa ja cheat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
getStringFromObject Opublikowano 12 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Przeskakiwanie jest dlatego ze nie ma opcji wyboru dowolnej planszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Ocena: +1 pkt. za dużo map +1 pkt. że to java -1 pkt. za wysoki poziom trudności Muzyka: ----- Fabuła: ----- Grafika: 3/5 Gameplay: 4/5 Ogółem: 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Gra wygląda przyzwoicie, grywalność też jest na odpowiednim poziomie, irytuje tylko niemożność wyboru misji tylko trzeba skakać po planszach. Ogólnie 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Na emulatorze wszystko pięknie działa. Jeszcze tylko przetestuje na moim Samusngu i900 omnia i ocenie ;D @Edit: SUPER! na 3d mam 13-34 fpsy :P Bardzo ładnie, jest wszystko dokładnie zrobione. @Tymon: Rozumiem, że grafikę dostosowałeś do dowolnych wymiarów wyświetlacza? Oj zrobił to ;) O, i teraz już mam jedną fajną gre ;P bo tamte co były to kicz. Ogólna ocena 5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi