ToMeK_ Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 No to tak co mam zrobic / jaki kod napisac zeby po przejsciu 20 kolejek (wave) przeszlo do nst lvl bo probuje na kazdy sposob i mi nie chce przechodzic.:/? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 if wave > 20 { room_goto_next() } nie zapomnij dać persistent w obiekcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozakPL Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Do next room czy "Wbija lvl(lvl+=1)"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 myślałem że chodzi o room :P if wave > 20 { lvl +=1 wave = 0 } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMeK_ Opublikowano 9 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 if wave > 20 { room_goto_next() } nie zapomnij dać persistent w obiekcie no tak juz probowalem i mi wyskakuje blad.;P FATAL ERROR in action number 2 of Create Event for object controller: COMPILATION ERROR in code action Error in code at line 3: room_goto_next(room_level2) at position 28: Wrong number of arguments to function or script. cos takiego.^^ myślałem że chodzi o room :P if wave > 20 { lvl +=1 wave = 0 } ahh.. czyli jednak ja zle myslaem.:P no ale to i tak nie dziala.:P bo nie przeskakuje do nst lvl.:P tylko idzie dalej.^^ Do next room czy "Wbija lvl(lvl+=1)"? next room.;] Triplepost = Warn. Matt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 to daj mój poprzedni kod ;) Edit:Poprzedni czyli pierwszy xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMeK_ Opublikowano 9 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 to daj mój poprzedni kod ;) Edit:Poprzedni czyli pierwszy xD i dodac to jaki Create do controlera.? czy jako co.?:P bo jak dalem jako create to wyskakuje blad.:P dla jasnosci jeszcze napisze ze nst lvl nazwany jest 'room_level2' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 draw_text(0,0,"room_level"+string(room)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Nie definiujesz room_goto_next. GML room_goto_next() //zamiast room_goto_next(room_level2) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMeK_ Opublikowano 9 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Nie definiujesz room_goto_next. GMLroom_goto_next() //zamiast room_goto_next(room_level2) no to teraz znowu wyskakuje takie cos" "___________________________________________ FATAL ERROR in action number 3 of Create Event for object controller: COMPILATION ERROR in code action Error in code at line 3: goto_next_room() at position 6: Unknown function or script: goto_next_room " moze tez byc ze skryptem bo nie pisalem go sam tylko ktos mi pomagal takze moze cos w nim byc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi