pamparampa Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 otóż ściągnąłem sobie visual c++ ale kompletnie nie umiem z niego korzystać:D tzn. uczę się c++ i trochę łapię ale przydałby mi się kod na jakąś prostą grę i instrukcja co mam kliknąć, gdzie mam to wpisać itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 6 Lipca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Nie napiszesz gry w samym cpp, chyba, że tekstową. Z tego co wiem, to się pisze w cpp, a nie klika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pamparampa Opublikowano 6 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 chodzi mi o program visual c++ a nie o język c++. chyba nie ma programu w którym się nic nie klika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
progio! Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 chodzi mi o program visual c++ a nie o język c++. chyba nie ma programu w którym się nic nie klika Ten program to IDE, który zawiera kompilator, linker, edytor tekstu. Nie ma czegoś takiego jak plik->stwórz gre :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 chodzi mi o program visual c++ a nie o język c++. chyba nie ma programu w którym się nic nie klika A i owszem. Jak piszem w vimie w terminalu to nie klikam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pamparampa Opublikowano 6 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 więc potrzebne jest coś jeszcze? czyżby chodziło o silnik graficzny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
progio! Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 No jakiś silnik/biblioteka graficza by się przydała. Jej też jednak nie wyklikasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pamparampa Opublikowano 6 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 mam ogre ale nadal nie wiem jak zrobić żeby jedno w połączeniu z drugim dało grę:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 od czegoś trzeba zacząć Owszem, ale nie od gry. Napisz sobie na razie jakiś kalkulator pod konsolę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
progio! Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 http://www.gamedev.pl/articles.php?x=view&id=185 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 6 Lipca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Człowieku najpierw naucz się samego cpp, jak już napiszesz kalkulator czy jakąś grę tekstową musisz się zacząć uczyć jakiejś biblioteki graficznej i to na pewno 2d a nie 3d na początek, najlepsze będzie Allegro lub SDL. I dużo jeszcze czasu minie nim zrobisz sobie grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 6 Lipca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 mam ogre ale nadal nie wiem jak zrobić żeby jedno w połączeniu z drugim dało grę:D Człowieku kpisz? Na stronie oficjalnej Visual C++ (wersji darmowej - wersji Express Edition) masz na samym środku link do frameworka dla Visuala - Dark GDK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi