ussnimitz Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 wpisałem ten kod: GML image_alpha=0.5 w create obj_drzewo Wszystko jak przechodzi to widać że jest przeźroczyste. No prawie wszystko, gracz przechodzi jakby to powiedzieć "nad nim" Co zrobić aby gracz przechodził pod nim. Edit: zapomniał bym że jeszcze miałem się spytać czy da się zrobić żeby obiekt znikał po kolozi ze spritem, a jak się nie da to jak włożyć do animacji szkieletowej obiekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Co zrobić aby gracz przechodził pod nim. dać mu większy depth niż drzewo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 pisz w nazwie tematu jakiego problemu dotyczy, inaczej będę kasował jak tylko zobacze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Przykład gotowy: https://gmclan.org/up2049_11_przyklad_dzisiaj.html (PPM>Zapisz element docelowy...) :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ussnimitz Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 a jak będzie z spritem i obiektem? mam spr_szabla który jest w animacji szkieletowej i chce, żeby wróg umarł jak będzie miał z nią kolizję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi