ussnimitz Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Mam małą prośbę mianowicie chcę zrobić animację szkieletową ale kompletnie nie wiem jak, i proszę o pomoc. Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=158 - Przykład Animacji Szkieletowej w grze Top-Down. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ussnimitz Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 kombinowałem jak mogłem ale jak zostawiam samą głowę nogi ramię tors i broń a usuwam roślinki i płaszcz to mi wyskakują błędy a ja chce tylko postać zaanimować i nie wiem jak się pozbyć niepotrzebnych elemętów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 tnz. wymień te elementy i pokaż błąd ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ussnimitz Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 chce żeby animowały się tylko tors, głowa, ramię, broń ręka i noga. jak włanczam play to wyskakuje że błąd w kodzie jak poprawie albo usune to następny itd. aż do usunięcia całego kodu. Jaki kod jest żeby animowały się tylko:tors, głowa, ramię, broń ręka i noga? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Jezu nobku no to pokaz jaki ci błąd wyskakuje to mi ci powiemy jak temu zaradzić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ussnimitz Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Napisałem za każdym razem inny ale zrobie tak jeszcze raz i zaraz podam błąd np zaraz po usunięciu niepotrzebnych obiektów i sprite'ów takie coś in script scr_deklaracja_masek error in code at line 1 sprite_set_alpha_from_spirite(s_piorun,s_piorun,m) i error nr 2 to samo tylko zamiast s_piorun s_drzewo jest poprawiałem na wiele sposobów a błędó ze 200 różnych poprostu trzeba mi nowy kod bo jak się będę zajmować każdym błędem to minie z tydzień. Także proszę o nowy kod do animacji szkieletowej tylko tych rzeczy które napisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 masz jeszcze przecież fajny przykład chodzenia ala almora od psichixa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ussnimitz Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 ale ja już zrobiłem wszytsko pod animacje szkieletową musiałbym wszystko przerabiać. Czyli innymi słowy wszystko bym musiał zaczynać od 0. A to by bardzo spowolniło pracę także dalej proszę o ten kod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 co ty myślisz że jest tylko 1 rozwiązanie tego problemu i jeden kod którego należy się trzymać i nie wymyślać swojego? Jeżeli tak myślisz to rzuć to wszystko i zajmij się czymś innym! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ussnimitz Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 jak jesteś taki mądry to podaj inne rozwiązanie animacji szkieletowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 najlepiej każdemu jak sam sobie pisze animacje szkieletowa. Inna musi byc jezeli chodzi o shootera top down a RPG ala hidden sword... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ussnimitz Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 dzięki Farkraj po twoim poście się zawziołem i się w końcu udało. Problem rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi