Grabarz Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Witam, ostatnio mój antywirus wykrywa mi wirusy: Są też jakies inne ale z inną nazwą i chyba w tej samej lokalizacji, jak je usunąć? (przez antywirusa da się ale ciągle wykrywa mi jakieś inne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Tu i tu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 A to jest to samo bo u mnie ten folder jest na D: EDIT: Na C: też ale to nie ważne :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Spróbuj a nie gadaj:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 a tak ci ciężko żyć z nieaktywnym trojanem? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Te "pik" z tego antywirusa przyprawia mnie o zawał. Dobra, widzę ten folder na D: ale nie mogę go usunąć i system go używa i tu kolejne pytanie, jeżeli usunę go jakimś programem to coś się stanie? Windows potrzebuje tego folderu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 W tym folderze masz dane do przywracania systemu. I tak, większość nawet nie wie o istnieniu takiej funkcji w Windowsie, więc nic Ci się nie stanie. Przecież nie będziesz usuwać tego wirusa w trakcie odzyskiwania systemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 A w jaki sposób wyłączyć przywracanie systemu? EDIT: Znalazłem w supporcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 (Usuń punkty przywracania) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 29 Czerwca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 sprobuj zamknac proces zwiazany z tym folderem i wtedy usunac. Jesli jest na D to windows raczej sie bez niego obejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 sprobuj zamknac proces zwiazany z tym folderem i wtedy usunac. Jesli jest na D to windows raczej sie bez niego obejdzie. Znajdź go, dostaniesz żelki. Wyłączyłem przywracanie systemu, zrestartowałem kompa a teraz nie mogę włączyć... "Przywracanie systemu napotkało błąd podczas próby włączenia/wyłączenia jednego lub więcej dysków. Uruchom ponownie komputer i spróbuj ponownie." ;/ EDIT: Ten komputer robi sobie ze mnie jaja, jak brałem mój komputer - właściwości to zakładka "Przywracanie systemu" była, teraz jej nie ma, lol... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 sprobuj zamknac proces zwiazany z tym folderem i wtedy usunac. Jesli jest na D to windows raczej sie bez niego obejdzie. Ten folder jest zabezpieczony przed edycja wszelaką nawet w trybie awaryjnym. Aczkolwiek, zmiana uprawnień, żeby można było w nim edytować, to kwestia paru kliknięć. Z tego co pamiętam to klikało się na nim prawym przyciskiem -> właściwości -> udostępnianie i zabezpieczenia -> zabezpieczenia -> i tutaj dodajesz userowi konkretnemu prawa edycji folderu. Polecam dać userowi Administrator i zalogować się na niego z poziomu trybu awaryjnego. Zbyt cenny to dla Windowsa folder jednak, żeby ryzykować dawaniem dostępu użytkownikowi który cały czas korzysta z komputera (w ogóle siedzenie na koncie z uprawnieniami administratora jest niebezpieczne, ale każdemu to wisi; bardzo dobre rozwiązanie pod tym względem jest w Viście, ale Polacy wierzą stereotypom o Viście, zamiast ją sprawdzić samemu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi