staniki Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 A więc złapałem wirusa, który powoduje że mój PC włącza się 10 min i w ogóle mnie denerwuje bo wszystko się lekko tnie ;p tak więc postanowiłem zrobić format dysku, jednak mam 2 partycje : C: i D: (na C: jest windows) i jak sformatować przy instalacji obie partycje? windows się przy instalacji pyta czy kontynuować jeśli zainstalowany jest już inny system (a mianowicie obecny windows) czy jak nacisnę OK to wtedy sformatuje się dysk C? tak w ogóle mam windowsa XP Proffesional :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Usuń C i zainstaluj na miejscu gdzie powinno być C ale go nie będzie. I wsio. Partycji D nie usuwa, bo po co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staniki Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 usunąć partycję C przy instalacji, tak? i wtedy dodać nową, oznaczyć ją jako C? czy może da się to zrobić bez usuwania partycji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Jeżeli chcesz stracić wszystkie dane, skasuj obie partycję (przy instalacji już) i zrób nowe takie same, jeżeli chcesz stracić tylko C:, skasuj ten dysk i zrób taki sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staniki Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 ok dzięki, formatuje się :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 ale bez sensu... jak masz XP to formatujesz tylko C na ktorym po formacie instaluje sie automatycznie XP a potem z mojego komputera na D dajesz formatuj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 ale bez sensu... jak masz XP to formatujesz tylko C na ktorym po formacie instaluje sie automatycznie XP a potem z mojego komputera na D dajesz formatuj... A co to za różnica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 jest... Bo jak sformatujesz d przez konsole znaczy usuniesz i znowu stworzysz to potem i tak go musisz formatować po wgraniu windowsa.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staniki Opublikowano 28 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 @up: ja dokładnie tak miałem :P ale jakoś poszło i mam czysto Dobra format zrobiony, jednak pojawił mi się kolejny problem a mianowicie brak połączenia z internetem. W Menadżerze urządzeń nie widzi karty sieciowej :blink: Co mam zrobić aby znowu widział kartę? I jak skonfigurować nowe połączenie? Bo pamiętam że w W Vista wszystko poszło po jednym kliknięciu, a w XP to się kupy nie trzyma :/ Z góry dzięki za pomoc :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Rozumiem, że w Biosie masz włączoną funkcję karty sieciowej. Powinien wykryć, że masz nieznaną kartę Ethernet. Jeśli tak masz to poszukaj sterowników Fervi PS. Ludzie, to Partycje, a nie Dyski :P Do szkoły byście chodzili na informatykę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Wkładasz CD od karty sieciowej, bierzesz menedżer urządzeń > karty sieciowe > wybierasz tam swoją kartę sieciową (powinna mieć taki żółty wykrzyknik) i klikasz aktualizuj sterowniki. Ups, sorka, nie doczytałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staniki Opublikowano 28 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 W Menadżerze urządzeń nie widzi karty sieciowej blink.gif lol A tak pozatym to właśnie nie mam żadnego CD od karty sieciowej. W EVEREST wyskakuje mi nazwa karty sieciowej "Kontroler Ethernet [NoDB]". Chciałem poszukać sterowniki na necie, ale cóż... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 lol A tak pozatym to właśnie nie mam żadnego CD od karty sieciowej. W EVEREST wyskakuje mi nazwa karty sieciowej "Kontroler Ethernet [NoDB]". Chciałem poszukać sterowniki na necie, ale cóż... Co jest złego w poszukaniu na necie? klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 a do skrzyneczki od UPC,neo dostales płytkę? bo jak tak to na niej są sterowniki które musisz zainstalowac w "dodaj nowe urzadzenie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi