Kargul Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Witam! Otóż chciałbym coś zrobić, jednak do końca nie wiem czy to możliwe. Czy dałoby się zrobić pasek życia, jednak nie dotyczy on health, tylko zmiennej. Mianowicie mam obiekt i w create: GML mana = 100 I w draw chciałbym takie coś, co by rysowało pasek tej zmiennej. I jak się odejmuję zmienną to paska ubywa. I chciałbym także o wytłumaczenie gdzie co mam wpisać do kodu (chodzi mi o pozycję, długość i szerokość...) Pozdrawiam :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 draw_rectangle(x1,y1,x1+mana,y1+16,true) lub mam przykład w uploaderze ( health.gmk ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Wielkie dzięki :thumbsup: Twój przykład jest przydatny :P No i coraz więcej wiem o zmiennych :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi