KozakPL Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Siema.Mam problem.Mam samochody i ulice.Jak mam zrobić że samochody widać lepiej od ulicy?Bawilem się Depth ale widać to tylko jak ustawiam room a jak wlączam ge to nic ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 widać w kodzie pewnie obiekty mają zmianę depth, a więc sprawdź czy jakiś obiekt ma taki kod z depth=<jakaś wartość> i wywal jeśli to nic nie zepsuje, albo w step ustawiaj swojemu samochodowi depth=<jakaś wartość> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Ale w jakim sensie lepiej od ulicy ?? Może nie chodzi tu o Depth tylko o Alpha?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozakPL Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 no że jak fura jedzie po ulicy to ma być fura na górze nie ulica.Jest taki kod: GML bla...bla...visible = true else visible = false Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 A jak ustawiłeś depth samochodowi ?? Bo wiesz -depth to jest, że jest wyżej :D Czyli ustaw mu np. -10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Tak napisałeś temat że trudno coś zrozumieć :( Czy ulica to background? Jeżeli tak to nie widzę problemu... Jak obiekt, to nie ustawiaj go na mapie, tylko stwórz obiekt kontroller i daj mu w create klocka: Tworzysz obiekt ulica Tworzysz obiekt samochód Obiekt który jest stworzony najpóźniej "jest na czymś" a nie "pod czymś" Mam nadzieję że zrozumiałeś zasadę magicznych klocków :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi