Kargul Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Witam :D Otóż znowu mam problem, jednak tym razem dotyczy on 3D. Otóż mam przykład Marka Overamsa (czy jakoś tak) i w nim jest jak zrobić dooma. Okej może być, jednak widzę broń. (Jest to fps) Mam inny przykład ale w nim nie ma broni, lecz po prostu widok przed siebie. Chciałbym zrobić abym widział w 3D postać która chodzi. Np. Tak jak w Wowie. Prosiłbym o jakiś przykład :D Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 musisz zrobic sprite postaci jak w wowie i przesunac kamere za plecy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Farkraj:Ale mu pomogłeś. Będe musiał zdradzić kod mojej gry na konkurs Kargula :( https://gmclan.org/up5400_12_lol.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Wielkie dzięki jednak mógłbyś mi pomóc, jak zrobić aby zamiast kulki był narysowany sprite? Proszę :crying: PS: Zaskoczyło mnie że szykujesz grę na mój konkurs :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 może tak: d3d_draw_wall(x,y,z,x+lengthdir_x(sprite_width,direction),y+lengthdir_y(sprite_h eight,direction),0,sprite_get_texture(sprite_index,image_index),1,1) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 a w których miejscach mam wstawić nazwę sprita? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Kargul, jak tego nie potrafisz wyczytac, to nie mysl o 3D. d3d_draw_wall(x,y,z,x+lengthdir_x(sprite_width,direction),y+lengthdir_y(sprite_h eight,direction),0,sprite_get_texture(sprite_index,image_index),1,1) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi