GladiusX Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Witam! Mam problem gdzieś już czytałem że na Linuxie NIE DZIAŁA GAME MAKER! a już ponownie na innej stronie czytam że dzięki WINE Game Maker śmiga... Więc zainstalowałem Wine pobrałęm GM7 potem 6.0 czytam 6.1 iii... Dupa... Kiszka... Kompletne Zero... Dno... Wywala mi błąd że cośtam z Rarem nie może otworzyć a przecież to .exe ! Na stronie Wine przeczytałem iż można tworzyć w Game Makerze... Jak skonfigurowac co zrobić aby to wszystko działało poprawnie... ?! EDIT: DOBRA PORADZIŁĘM SOBIE ZE STARTEM ALE MAM KOLEJNE PYTANIE! PODCZAS URUCHOMIENIA JAKIEJŚ MINI GRY ROBIONEJ W GM MAM ZAMiAsT SPRITÓW KTORE STWORZYLEM I USTAWILEM CZARNY EKRAN ;/ JAK GO USUNĄĆ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Ja Ci proponuję skorzystać z natywnych dla Linuksa edytorów takich jak Game Creator, bo GM nigdy nie odpalisz na linuksie tak, żeby działał bez problemu. Zawsze coś będzie nie działać lub działać źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi