kubal09 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Ok mam takie pytania: 1.Jest obj_pilka. Jak mam zrobić aby po wejściu na nią zawodnik mógł podawać i strzelać.Jeśli chodzi o podawanie do do najbliższego zawodnika a jeśli o strzelanie to poprostu pojawia się pasek siły i strzelasz. 2. Zmienianie zawodników. Po kliknięciu "E" chcę żeby mi się włączał najbliższy zawodnik. To tyle. Proszę o pomoc 9. Nigdy nie nazywaj tematu "Pomoc", "Help me!" itp. (...) Tytuł tematu powinien być "mówiący" czyli taki, który od razu po przeczytaniu informuje o poruszanym w nim problemie. Nazwę zmieniłem, warna wlepiłem. Platynowiec Spadaj na bambus :( Kubal09 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 if keyboard_check(ord("E")) { var global.near; global.near = instance_nearest(x,y,zawodnik) } if global.near = id { <tu cały kod w stepie> } else { <tu ai innych zawodników> } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi