juniorator Opublikowano 12 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2004 Mam pytanie chce stworzyc Bijatyke ;)) no takie mordobicie ;)) jakimi programami najlepiej narysowac chopkow do gry ? moglo by to byc 3d ...niewiem czy w dobrym dzilale to pisze jak nie w tym to przepraszam ;)) ale jestem tu nowy :)) prosze o pomoc ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 12 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2004 Najlepiej narysować palcem w powietrzu albo jak kura pazurem (ew. Pazurą). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2004 W 3D to będzie tobie trudno zrobić. Ja osobiście wszystko rysuję w edytorze grafik Game Makera. Zależy też jaki chcesz rodzaj bijatyki, bo do każdego dajesz inną ilość grafik. 1. Tekken itp. Jak chcesz bitkę w stylu tekkena, to się podjąłeś sporego graficznego wyzwania :D . Musisz wtedy dać dokładną grafikę dla każdego ruchu. 2. RPG Style Jak chcesz taką bitkę jakie są w RPG, czyli tzw. turowe, to ze względu graficznego to jest proste, ponieważ rysujesz samą postać bez ruchu. Też jest prościej zaprogramować taką :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juniorator Opublikowano 12 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2004 dzieki :) Marmot ;) no wlsnie planuje 3d :) chce sie podjąć tego wyzwania :)) Bede uparty :)) i sprostam zadaniu :)) a w jakim programie bys mi polecał robic 3d ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2004 3D powiadasz? Był na tym forum taki topic, ale powiem tobie: 3DCanvas - znajdziesz na www.dobreprogramy.pl gmax - nie pamiętam adresu, ale jest dobry bo na engine 3ds max 3ds max - płatny, bardzo dobry maya - płatny, darmowa wersja daje jakieś napisy na renderze blender - darmowy i można w nim tworzyć proste gry anim8or - bardzo prosty, ale napewno większość zaczynała na nim sowją przygodę z renderami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juniorator Opublikowano 13 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2004 robil juz ktos kiedys bijatyke ? jak tak to jaką? i jak ona wygladała moze screeny ./?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 13 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2004 Ja mam zamiar robić taką turową, ale screenów nie dam, bo jeszcze ich nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi