Kapkap Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 chce zrobic wlasna gre w c++. Czy mogl mi ktos podac jak wstawiac grafiki , jak zrobic ruchy gracza itp. z gory dziEKi :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Naucz się C++ a potem jakiejś prostej biblioteki choćby sdl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 chce zrobic wlasna gre w c++. Czy mogl mi ktos podac jak wstawiac grafiki , jak zrobic ruchy gracza itp. z gory dziEKi :jezor: Tak Ci ja podam. Masz kilka wyjść: - Jeżeli potrafisz C++ na poziomie średnio-zaawansowanym to wpisz w google "Kurs DirectX", lub "Kurs OpenGL". - Jeżeli zaczynasz z C++ i potrafisz te podstawy to Allegro, SDL, QuadCore (mmm), XenoN Core, nawet Irrlicht ma grafikę 2D. - Jeżeli wczoraj przeczytałeś swój pierwszy kurs C++ i potrafisz wypisać w konsolce "Hello World!" i dodawać dwie zmienne to na razie pozostań przy konsolach :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Wysyłam do: Mega tutorial od zera do gier kodera A potem to... to nie wiem :jezor: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 A ja polecam borland c++ builder z podstawami c++ idzie fajne rzeczy zrobić i to prosto i za darma podobnie jak w gm ale troche trudniej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 A ja polecam borland c++ builder z podstawami c++ idzie fajne rzeczy zrobić i to prosto i za darma podobnie jak w gm ale troche trudniej :P Tylko że Borland C++ Builder to jest to samo co Delphi 7 Personal, czyli konkretniej polega na "podnieś i opóść", jest to prędzej do zrobienia programu niż gry (chyba że kółko i krzyżyk) ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 18 Czerwca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Polecam biblioteke SDL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi