GladiusX Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Witam. Zauwarzyłem że na linuksie nie działają mi gry MMORPG... Co mam zrobić żeby zaczeły działać i czy wogóle bedą działąć? :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapoW Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Witam. Zauwarzyłem że na linuksie nie działają mi gry MMORPG... Co mam zrobić żeby zaczeły działać i czy wogóle bedą działąć? :crying: Kupic Windowsa, ew. ukraść, bo exe nie chodzą na Linuksie... No chyba, że Wine ale to i tak nie wszystko. A jeśli masz jakąś linuxowego mmo to pogrzebaj w ustawieniach, System -> i tam np. konfiguracje połączenia czy jakoś tak ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Witam. Zauwarzyłem że na linuksie nie działają mi gry MMORPG... Co mam zrobić żeby zaczeły działać i czy wogóle bedą działąć? :crying: Zainstalować linuksa tylko po to, by grać w MMORPG, bezcenne :thumbsup:. Ponoć Tibia jest na linuksa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GladiusX Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Nie o takie MMO mi chodzi chodzi mi o gry typu Sherwood xD Czyli wiecie jakiego typu i nie tylko. Po prostu o netówki... Edit: I wiem że na linuxie nie działą format .exe w końcu to nie Windows... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Wine http://www.winehq.org/ ew. cedega http://www.transgaming.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GladiusX Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Dobra dalej nie czaicie albo ja dalej nie czaje... Chce włączyć np. Sherwood MMORPG na necie... Wchodze na stronę klikam na grę i mozilla wyświetla mi że brakuje mi wtyczke... Więc kilka m aby dowiedzieć się jakich wtyczek a ta pokazuje że nie znalazłą odpowiednich wtyczek... Więc pytam się czy moge w takie gry na PRZEGLĄDARCE po grać w ogóle czy nie bo powrót do windowsa nie jest kompletnie planowany... !!! To jak pomorzecie czy nie? Edit: Jakiej wtyczki w linuxie mi brakuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Dobra dalej nie czaicie albo ja dalej nie czaje... Chce włączyć np. Sherwood MMORPG na necie... Wchodze na stronę klikam na grę i mozilla wyświetla mi że brakuje mi wtyczke... Więc kilka m aby dowiedzieć się jakich wtyczek a ta pokazuje że nie znalazłą odpowiednich wtyczek... Więc pytam się czy moge w takie gry na PRZEGLĄDARCE po grać w ogóle czy nie bo powrót do windowsa nie jest kompletnie planowany... !!! To jak pomorzecie czy nie? Edit: Jakiej wtyczki w linuxie mi brakuje... Definitywnie nie. Słuchaj, chcesz grać - wracaj na windę. Albo wrzuć ją na drugą partycję a pingwina zostaw sobie do pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GladiusX Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Tylko że ja... NIE MOGE wrócić na Windę! Powód? Robaka mam na buforze który uaktywnia się jak tylko wyczuje windowsa... na linuksie znalazłem spokój od wirów dlatego zależy mi aby być tu i zostać TU ile się tylko da... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Nie pograsz na pingwinku. No cóż... Jeszcze marny ale jest: http://www.reactos.org/en/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zawsze można emulować Windowsa pod Virtualbox lub VMWare. Ale to już lepiej się zabawić z Wine, Cedegą lub Crossoverem. Mi się udawało dość sporo rzeczy odpalić pod Wine, wystarczy umieć korzystać z instrukcji na http://appdb.winehq.org i umieć logicznie myśleć, co na Linuksie jest bezcenne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi