GladiusX Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Witam mój kolejny problem to... Dzielenie partycji w Ubuntu... O co mi chodzi dokładnie? Napewno nie o instalację bo to idzie bardzo łądnie i wszystko gra, ale nie widze w "Komputerze" dysku którego stworzyłem podczas instalacji tylko dysk z plikami systemowymi... Jak zrobić abym widział pozostałe dyski? Dla kompletnego wytłumaczenia opisze to dokładniej) Tworzę: (Partycję systemową(ext3 z księgowaniem, pkt. montowania: /) partycję wymiany(swap) partycję 35 Gb i 20 Gb) i jak mam to podzielić pod co i gdzie abym widział te dyski a nie tylko Pliki systemowe ;-/ bo już na kilka typów dzieliłem i nic to nie dało nadal ich nie widzę... Tylko ten przeklęty dysk systemowy ;-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Przy instalacji trzeba było przypisać te partycje pod konkretne foldery. A jak tego nie zrobiłeś, to możesz próbować szukać tych dysków po folderach typu /media, /mnt czy /mount. Instalując Linuksa powinieneś wiedzieć, że tu dyski nie są oznaczane literkami i partycje trzeba przypisać pod konkretny folder, ewentualnie montować do /media, /mnt czy /mount. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GladiusX Opublikowano 10 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Hem??? Nie rozumiem mam mózg windowsowy nie wieziałem że kot·ś mnie kiedyś zgasi... Tłumacz dalej jak to mam zrobic ;-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 7826448, moje GG, pisz ;p Fervi w media powinieneś mieć jakieś katalogi, podaj ich nazwę Fervi2 ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 a ja ci radze odinstalować w cholere linuxa i zainstalować Winde XP :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GladiusX Opublikowano 10 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Dobra uporałem się z tym kłopotem... Wystarczyło zamiast nadawać formaty ext2 itp. wystarczyło zaznaczyć "nie używaj tej partycji" poniewarz gdy nadawało się format Linux traktował partycje jako swój dysk... i w związku z tym mam kolejny problem jak sformatować dyks z linuxa czyli podczas korzystania...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 "związku z tym mam kolejny problem jak sformatować dyks z linuxa czyli podczas korzystania...? " Polish please! mkfs /dev/hd** w ** wstaw literkę i numer partycji ;p Jeśli się nie znasz na tym - zainstaluj "Fedora Core" Zresztą cholera wie co żeś namieszał ... Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GladiusX Opublikowano 10 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Ok... Jest dobrze, jakoś sobie poradziłem... Zamykam Temat! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi