Gość tomaszr Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 Mam kilka pytań: 1. Gdy zrobiłem pocisk i stoję w miejscu pocisk leci tylko w jedną stronę w prawo, a gdy idę np. do przódu i strzelam to strzela do przodu. :o Jak zrobić że stoję w miejscu to żeby pocisk leciał w tą stronę w którą jestem odwrócony. 2. Jak zrobić żeby było tylko kilka naoi. Jak się wytracą żeby ich nie było. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 W obu przypadkach przydadzą się zmienne (a szczególnie w pytaniu 2). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 1. Powiec jaka jest kamera (z góry, z boku itd.) 2.do tego co strzela dodajesz Create naboje=12 //12 to liczba naboi do przycisku któeym się strzela if (naboje>0) { //akcja np instance_create(x,y,pocisk) naboje-=1 } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomaszr Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 Kamera jest normalna taka jak w pacman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Masz tu przykład http://www.gmclan.org/up652_11_przyklad.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi