Remx Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Witam Mam małe zadanko i wczesniej wolałem zapytac zanim cos zadecyduje :) Mam zamiar napisać klijęta w ktorym na poczatku podajemy login i haslo i dany klijet loguje sie na konto ale uwaga nie na konto servera ale dajmy przyklad tak jak tu do swojego konta na forum pobiera dane z bazy mSQL i wyswietla dane na ekranie osoba ktora je widzi zmienia ale przy kazdej zmianie danych automatycznie zostaja one odeslane na server i zapisane w bazie a dokładnie w koncie usera :) Czy takie cos jest mozliwe w GML ?? Bo jak nie to zaczne kombinowac w Delphi bo w tym chyba jest to juz mozliwe..? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Pewnie jest, skoro można pobierać dane z bazy i wysyłać, to napewno można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remx Opublikowano 18 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Pewnie czy na pewno :P ? hehe chce zrobic wpierw cos takiego w stylu ksiega gosci ze dana osoba loguje sie na server i ma listing uzytkownikow zarejestrowanych klika na kims i pozwala mu to wyslac list-wpis do danej osoby. to wpierwszej kolejnosci chce zrobic poniewaz pozwoli mi na sprawdzenie plynnosci danych a zarazem nie jest to zawansowana sprawa :) przynajmniej w php i delphi ale chce wlasnie wyprobowac to w GML bo to co chce pozniej zrobic jest latwiej i szybciej w GML :) Pozdrawiam ps: moze macie jakies linki do przykladow ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Hmmm ale może zrób w Delphi i GM ? O ile wiem można to łączyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Używając GMsql można =) W obie strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi