tomalas Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Czy istnieje możliwość zapisania fragmentu okna gry do jakiegos tam pliku graficznego, albo wygląd objektu to pliku. Nie wiem czy mnie rozumiecie ;P Chodzi o to ,że sobie np.: rysuje twarzyczke. A potem ją mi zapisze do jpg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 18 Lutego 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Odpowiem dokładnie na pytanie: Tak, istnieje. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 18 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Ah bardzo się cieszę. Lecz mogłby ktoś mi pomóc, wytłumaczyć jak to zrobić ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdemor Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Jak dobrze pamiętam to jest: screen_save(fname); Gdzie fname jest to nazwa pliku wraz z jego rozszeżeniem np: 'screen.bmp'. Trzeba pamiętać, że rzut z ekranu jest zapisywany w bmp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 18 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Ale nie o to mi chodzi :) Chodzi mi o zapisanie fragmentu tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Masz screen_save_part. Może być też zapisana w *.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 18 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 A czy jest kod na zapisanie sprite jako gif ? Z wszystkimi subimage'ami oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi