adrianpl Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Mam przykład zapisywania z zmniejszaj strony i zacząłem robić grę o :sp_ike: :sp_ike: :sp_ike: i chceiałem zapis sprawdzic i po zdobyci punktu niebyło żednego na mapie nie działało i zrobiłem scrore = 1 działa ale jak przechodzi do starny z zapisywaniem to żenie niema global.plansza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 żeco? :sp_ike: :sp_ike: :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianpl Opublikowano 17 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 dam kod errora ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Create Event for object Zapis: Error in code at line 4: global.plansza += 1; at position 6: Unknown variable plansza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 nie zdefiniowałeś zmiennej global.plansza. Definiujesz ją w create obiektu który znajduje się w roomie global.plansza = 0 i dopiero wtedy możesz na niej operować global.plansza +=1 global.plansza -=1 itd. Sprawdz, może obiektu w którym definiujesz zmienną nie ma w roomie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianpl Opublikowano 17 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 zaponieł 1 obiektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 A ja mam uwagę do Twojej pisowni: następnym razem pisz i rozumuj po polsku, bo to co piszesz wygląda jak wyplute z Kryniakowego Translatora. Jak się nie poprawisz to będziemy karać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi