Crackkk-GM Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Siema, chciałem napisać sobie w C++ funkcję string_explode (taką jak z php - rozdziela stringa na podane separatory i zapisuje do tablicy oddzielone wyrazy. oraz zwraca liczbę wyrazów), ale mi nie wyszło. czy ktoś mógłby mi napisać takową funkcję? (operacja na stringu, nie char) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 int string_explode(string napis; char separator; string tab[]) { string wyraz=""; index=0; for(int i=0;i<napis.lenght();i++) { char znak=napis; if(znak==separator) { tab[index]=wyraz; wyraz=""; index++; } else wyraz+=znak; } return index; } Wydaje mi się że to będzie jakuś tak :P EDIT: zapomniałem o zwracaniu. Już poprawiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 http://www.google.pl/search?q=explode+string+c%2B%2B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 12 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 @Platyna: błędy, ale dzięki :) @Snake: Hym. Znalazłem coś, ale nie do końca to chciałem... OK. Solved. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi