Dragon Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 "Czy Microsoft robi w Delphi 2009" - te pytanie mnie dręczy od kilku dni, więc zapytam was. Jak oglądałem sobie fotki z Delphi 2009 i natrafiłem na to: Delphi 2009 Jest tam zrobiony interfejs, nie mal że identyczny w Microsoft Word 2007 i innych... Word 2007 (1) Word 2007 (2) No i chce wiedzieć czy naprawdę Microsoft zaczął robić programy w Delphi 2009. Pozdr. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Toż to najprawdopodobniej przez używanie .NET framework - w Visualu w kodzie zarządzanym też takie GUI występuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 9 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Toż to najprawdopodobniej przez używanie .NET framework - w Visualu w kodzie zarządzanym też takie GUI występuje Może po polsku napiszesz :P ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 9 Maja 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Tiger czy ty potrafisz choć w ogóle myśleć? Jestem załamany twoim tokiem rozumowania. Jak Microsoft mógł w Delphi 2009 zrobić Worda 2007, który miał premierę dwa lata temu? Po drugie ten layout zwie się Ribbon i wymyślił go Microsoft wprowadzając pierwszy raz w Office 2007 właśnie. Od tego momentu jak grzyby po deszczu zaczęły powstawać biblioteki do różnych środowisk naśladujące Ribbona, w tym i Delphi. Po trzecie Microsoft nie korzysta z Delphi, bo nie ma takiej potrzeby. Microsoft korzysta z własnych narzędzi (Visual Studio) do programowania w C++ oraz .NET (głównie C# i VB.NET), tak więc Delphi jest im zupełnie do niczego niepotrzebne, wręcz konkurencyjne do ich oferty programowej. ps. http://en.wikipedia.org/wiki/Ribbon_(computing) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 9 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Sorki, ale wróciłem z wycieczki i jestem strasznie zmęczony, jeszcze mnie bolała głowa... więc mogłem zapomnieć że się już dowiedziałem. Co za zemnie kretyn :lol2: . Zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi