zelman Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 w stepie gracza mam: GML if ((global.healthplayer<0 room_goto(room2)) i gdy uruchamiam grę wyświetla się taki error: ___________________________________________ FATAL ERROR in action number 1 of Step Event for object hero: COMPILATION ERROR in code action Error in code at line 37: if ((global.healthplayer<0 room_goto(room2)) at position 29: Symbol ) expected. Co się dzieje? Help :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 przeciez ci pisze co sie dzieje: COMPILATION ERROR in code action Error in code at line 37: if ((global.healthplayer<0 room_goto(room2)) at position 29: Symbol ) expected. zapomniales o jednym ')' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 To i ja zrozumiałem...ale jakoś tak nadal nie działa mimo, iż wstawiłem nawias... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 no i jeszcze jedna sprawa: GML if (global.healthplayer<0) { room_goto(room2) } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 tak wogole nie wiem po co 2 nawiasy do ifa. if (global.healthplayer<0) then room_goto(room2) tak bedzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi