OriPL Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Witam robie sobie prosty skrypt logowania ;] kod: <HTML> <HEAD> <TITLE>Admin Panel v0.1a by Tival</TITLE> </HEAD> <BODY> <? ob_start(); session_start(); ?> <? $login_name="xxx"; $pass_name="xxx"; $login = $_POST["login"]; $pass = $_POST["pass"]; if ($login == $login_name && $pass == $pass_name) { $session["loged"]=true; echo "Udalo Zalogowales sie"; } else { $session["loged"]=false; session_destroy(); echo "Zly login lub Haslo<BR>Spruboj zalogowac sie jeszcze raz <a href='login.html'>TUTAJ</a>"; ob_flush(); } ?> </BODY> </HTML> i jak to napisałem to na początku chodziło pięknie ale po kilku otwarciach strony zaczął pojawiać się Warning: Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at C:\xampp\htdocs\login\index.php:8) in C:\xampp\htdocs\login\index.php on line 10 i teraz moje pytanie?? dlaczego tak sie dzieje? znalazłem parę tematów dotyczących tego problemu i zmieniłem kodowanie z UTF-8 na ANSI (pisze w notepad++) dodałem ob_start(); i ob_flush(); na początku i końcu ;] i nie wiem co robić dalej ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 O wysyłasz coś przed rozpoczęciem sesji do przeglądarki. Sesje używają ciasteczek. <?php ob_start(); session_start(); ?><HTML> <HEAD> <TITLE>Admin Panel v0.1a by Tival</TITLE> </HEAD> <BODY> <?php $login_name="Tival"; $pass_name="d3ax"; $login = $_POST["login"]; $pass = $_POST["pass"]; if ($login == $login_name && $pass == $pass_name) { $session["loged"]=true; echo "Udalo Zalogowales sie"; } else { $session["loged"]=false; session_destroy(); echo "Zly login lub Haslo<BR>Spruboj zalogowac sie jeszcze raz <a href='login.html'>TUTAJ</a>"; } ?> </BODY> </HTML> <?php ob_end_flush(); ?> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OriPL Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 :o następnym razem postaram się zapamiętać ze nie wolno nic wstawiać przed session_start(); Jeden Tymon i Spokój :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 omg, nie można tylko wysyłać informacji do klienta przed session_start, inne instrukcje możesz robić. Btw, możesz poczytać o ob_. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi