OriPL Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 mouse_x i mouse_y mierzą x i y myszki względem okna a funkcje window_mouse_get_x() i window_mouse_get_y() tez mierzą względem okna aplikacji.. a ja potrzebuje żeby była mierzona on początku Pulpitu czyli lewy górny róg ale nie mam pojęcia jak to zrobić?? było by milo jak by to było bez dll ;] Edit: Juz sobie poradzilem... Przepraszam za posta ;/ zrobilem tak: GML xx = window_get_x(); yy = window_get_y(); window_set_position(xx+mouse_x,yy+mouse_y) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 To może z łaski swojej napisz jak tego dokonałeś ;dd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OriPL Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 z łaski swojej napisałem ;] bez kitu czasami to nie mogę na coś wpaść a jak temat na forum napisze to mi głowa zaczyna działać ;/ i mi pomysły wpadają do głowy :D a wiec... Dziękuję GMClane ;] Edit: Jak się zamyka temat?? xDxD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Dolny, lewy róg - masz tam opcje moderowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OriPL Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 aha dzięki ;] zamykam temat ;] :P Wprowadźcie coś takiego ze: się klika ze ktoś pomógł i się punkciki zbiera... jak się uzbiera ileś tam to się warna odejmuje :D dobre to by było ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi