Marmot Opublikowano 10 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2004 Witam! Chciałbym zrobić pasek na którym widnieje ilość życia gracza (coś w stylu Pokemon Gold). Zastanawiałem się nad dodawaniem i odejmowaniem objektów które są rozmieszczone na relative o 1 pixel, ale efekt niezbyt fajny wyszedł. Czy jest jakaś inna metoda na to (tylko nie mówcie o klockach)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 10 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2004 Masz do tego odpowiednie klocki, a jak nie chcesz klockiem to action decodera chwytaj i ziu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2004 Znalazłem już rozwiązanie w helpie: draw_sprite_partpasekzycia(1,0,0,hp/maxhp,10,x,y) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 10 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2004 A ja (wspólnie z Dawidsem) przygotowałem dla ciebie piękny przykład, jak to zrobić. Her it is! Edit by Sadam : Przykład działa temat zamykam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi